Friday, July 17, 2009

cemas sgt!

ya allah!!!
cemas gler td...
act,td..aku pegi jusco S2..
hang out ngn dak kelas aku..
kteorg nak g cinema!nk tgk HP
aku pegi ngn adik heroku..naik teksi dari rumah ke jusco..
n kwn2 aku yg lain..tumpang kete fatin..fatin drive..
smpai2 jusc0 jea..kwn2 aku yg len tak smpai lagi..
aku n tiehi..jln2 laa dlu di jusco..

15 minit lps tue..baru kwn2 ku smpai..
tiehi plk,aku kasi dye duwit 5 ringgit..
trus dye blaa..g makan kt bawah..
dah2 diorang smpai2 jea trus nak g beli tiket..
dah beli tiket tue..kteog jln2 dlu..
cz,movie lom start lg..
kteorg trus trun bwh jp..nak teman pnutz g public phne..

tgh2 syok borak..ttbe,siren bunyi lak..
memekak tol..ckp dlm aty jea lah*
cam 3 x lah siren tue bunyi..kteorg wt dunno jea lah..
igtkn bnde tue rosak ke?cz,tgk sumer org wt dunno jea..
ttbe..dah abes pnutz call mom dye..kluar jea dari tmpat public phne tue..
tgk2 de rmai lak org yang larrriii..kteorg pn pelik lah..
nape lak sumer org lari..yg fatin leh wt lawak..
de dye kate:weyh,kte pn nak kne larri gk ke?*haha..
dah tgk org larrii..kteorg pn pe lagi larri lah slmatkn diri..
igtkan de kebakaran ke ape..tgk2 lah gk skeliling,takde pape lak...
smpai jea kt bwh..tgk dah rmai dah org yg brkumpul kt bawah..
mase nak turun tangga..org depan aku ney tgh basah rmbut dye..
bru kuar sallon agknye..sumer trgopoh gapah nak kluar dari mall..

aku plk..cari2 gk mane lah adik aku..dh lah trpisah ngn dye..
td,dye kata nak g makan jp..takut gk lah..dye tak kuar same ke..
kluar2 jea dari mall..mmg dh ramai dh org brkumpul kt luar..
tgk2 polis pn ada kt luar..aku trus jea lah cari adik aku..
risau gk,takut dye g solat ke..pstue tak dgr bunyi siren tue..
tgh2 melilau cari adik aku...bru jmpe dye..dye dh kuar dlu dah..
alhmdulliahlah...
risau aku dibuatnye...
dah tue,polis tue kata,baik tggalkan tmpat tue..
sbb nye..ada pnggilan katakan kt jusco de b0m!!bia btol!!
aku plk...cemas kebenar..cpt2 kte org kuar dari situ..nek kete fatin..
dh risau sgt dah ney!de macik tyme aku nak g kt park kete td..
punye lah cemas..dye g tepon husband dye kowt..lg cemas dari kteorg..

Yelah,mane tak nyer..kteorg tak cemas...dh tgk sumer org lari..
nak kuar cpt dari mall tue..mmg lah cemas!
yang si fatin tgh drive..sibok kata..."jgn lah meletop skg"
fatin just drop kn aku n adik aku kt A&W..dah makan2 call ummi suh ambik cpt..
aku tak thu lah btol ke tak..ade bom ke tak..
tgk berita td..kt indon yg kene..tak thu lah aku..
mmg lah org yang tepon tue!nak kene ngn aku..dah lah aku nak tgk HP!
kempunan aku nak g tgk!!!tak dpt..
hishhh**#$%! malang tol lah!!nyusahkan aku tol!
ad00ooai!!!!


tah pape nth..nth btol ke tak..
tahu tak nyusahkan org!
aku rase ney msti pnggilan palsu..klu nak wt latihan kebakaran pn..tak kan lah..
mmmmm...
*think
kne lah book tiket HP lagi skali..next time..tak kire nak g tgk HP!
mmg lah!!!hish!!
lps,ney msti tak rmai org nak g jusco..abes tue dh kjadian tue jd..
msti org tkot nak g jusco!except klu ade SALE!msti rmai macik2 kaki shooping..
snggup brtahan nak g shooping kt jusco!wlaupn ape pn trjadi..
hahha..

1 comment:

piqah SHJ. said...

yeke wey ?!!!
waaah dasatnye...
xpnh ak alami stuasi cmtu..rse cm nk try lak. hahaha