Wednesday, December 30, 2009

hepy besday as!lysm



uCAPAN KHAS BUATMU!:
hepy besday kak haslinda bt. idris!
semoga ceria2 di samping imam tersayang!ahaha...
aku hepy kalau teng0k kau hepy as!
sebab aku sayang gler kat ko!
walaupun kau tue lahir lambat..heheh..
sepatutnya ko dapat pangkat adik ek!ahaha..
tapi,
selama aku berkawan ngn ko..aku anggap ko macam akak aku..
sebab ko ney matured..
buddy aku..
tempat aku mengadu..
selama 8 tahun aku kawan ngn ko since sekola rendah until n0w!
aku senang brkawan ngn ko..
walaupun kadang2 de la touching2 sket..hehehe..
tapi, aku sayang kat ko taw!
hehehhehe...


:)


actually,aku telah diundang khas 0leh beliau ke majlis hari jadinya..
habes kene kutuk as,sebeb org sume dah lepas dh besday memasing..dye jea yang duk bulan 12
baru nak masuk 18 tahun..ahahaha...
but,best lah g party besday kat rumah as..tak sangke pulak ramai yang datang
ingatkan geng kte2 jea..rupenye as ajak gk kwn2 dye kat uitm..
malu lah gk memule nak masuk rmh dye..
padahal kalau datang rumah as mmg muke tak thu malu..
sampaikan mak as dari jauh dah panggil name aku n nad suh masuk..ahaha
masa as ajak aku datang siap pesan lagi kat kteorg kalau tak bawak adiah bek tak yah datang..
amb0i,cik as ney banyak cantek..hahaha..
aku rasa tyme party tue gr0up kteorg jea yang bising..yelah dah lame tak jmpe.
memang bec0k gler lah..






hari tue jugak boleh dikatakan gathering kteorg utk tahun ni..walaupun aku bukanlah satu kelas dengan mereka semua..tapi,aku berkawan baik dengan mereka..

tak thu nak celoteh ape..
sebab bnde ni dh le brlalu cume aku jea yang lambat post entri kat blog ni.


:)


Monday, December 28, 2009

sory leeyla

seribu kali maaf kepada blog leeyla..tuan blog ini tidak menjaga blog ini dengan baik.habis berhabuk debu2 kotor.huhhu..agak lama juga aku membiarkan blog ini terbiar dan tidak dijaga.. mungkin kesibukan kerna musim persekolahan hampir tiba. kesimpulannya, segala persiapan sekolah aku tak beli lagi.cuma baju n kasut tue tak yah lah beli,yang lama ada lagi.
rasa lain pulak,kawan2 aku semuanya sibuk nak masuk semester aku.Aku?jom kembali ke sekolah? hehehe.xpe2 masanya akan tiba..aku akan juga melalui detik itu!diterima masuk ke univ keb malay..univ impianku!dan berdiri dengan bangga pd diriku!huhuhu..besar azam aku tue leeyla..hehehe..semestinya aku dah nekad..selama 2 tahun ni aku akan berusaha sehabis mungkin.dua tahun jea leeyla..lepas tue!UKM menantiku!insyallah..


:)






Sunday, November 29, 2009

kita hanya akan menghargai,bila kita kehilanganya.

Ending cter nur kasih memang best.rindu nak tengok cter tue lagi.hehehe.abes jea cter nur kasih jeeda text aku,meloncat kegirangan macik tue ending nur kasih best!ahaha..jeeda nih..
selesai sahaja tengok cter nur kasih,ader satu drama ni..tajuk drama tue taubat nasuha
memang bergenang airmata aku lagi sekali selepas tengok nur kasih.
cter tue memang menyedarkan aku.cter ni berkisar mengenai kehidupan kekeluargaan
macam mana seorang ayah yang selalu pukul anak dia..padahal anak dia kecik lagi
dah tue budak yang berlakon tue dah lah comel sangat-sangat!sedih jea aku tengok.
Ending drama tue anak dia dan wife dia mati kena bunuh dengan perompak.
dan si ayah menyesal atas perbuatannya..sedih sangat-sangat ending cter tue.
yang paling buat aku tersentak bila akhir ceter tue diungkapkan kata-kata ni


"kita hanya akan menghargai,
bila kita kehilangannya"


aku setuju dengan kata-kata ni..kadang kala kita ni bila dah terhantuk baru terngadah..
selalu alpa dengan dunia,tanpa memikirkan perasaan orang lain.
macam aku,kadang kala aku selalu bertindak ikut perasaan aku. tanpa aku memikirkan perasaan orang di sekeliling aku. kalau aku dalam keadaan marah atau bad mood aku selalu akan membuatkan orang di sekeliling aku annoying dengan perilaku aku. aku akan buat muke bila dalam keadaan marah.
aku admit itulah perangai aku yang buat orang annoying dengan aku.
Aku sedar yang aku perlu ubah diri ni..sungguh!dalam masa ini aku cuba untuk muhasabah diri balik.
aku ingin menjadi seseorang yang berfikiran matang dari segi perilaku.
memang tak dinafikan kadang-kadang aku ni macam budak2..
touching tak tentu pasal..buat muke bila dalam marah..tak boleh kena tegur seket nanti mesti touching
bila dah keluar dari khayalan hidup, Aku kena hadapi realiti hidup..
kalau aku teruskan dengan perangai annoying aku.
nanti takut-takut aku menyesal bila kehilangannya...


...................................................................................................................

salam aidiladha

Raya aidiladha tahun ni.aku beraya di rumah atok di sg.buluh. Sebenarnya agak lama juga aku tidak merasa beraya aidiladha di kampung.selalunya aku dan keluarga beraya di seremban
seronok raya korban tahun ni sebab aku dapat raya di kampung and then raya tahun ni jugak satu family abah berkumpul raya kat sg.buluh! mana taknya,bila satu cousin berkumpul memang riuhlah rumah atok tue.


malam sebelum raya,memang tak de keje cousin2 aku ni..diorang tido pukul 3 pagi
sebab lawan main game dengan Pak Su.ad0yai..sampai aku nak tido pon tak boleh lena sebab diorang bising sangat!kalau main game tapi mulut tak bising takpelah jugak.
ni main game bising2 pulak..dak laki kalau tak addict dengan game memang tak sah.
yang aku pelik pak su pon join skali.ahaha..
aku bukan lah peminat game malah kalau aku main game pon mesti tak sampai 15 minit aku dah frust sebab kalah.ahahaa..game yang aku layan hanyalah Dinner Dash shj.
aku bukanlah macam akak n adik aku yang gile main game s
ampai pukul 5 pagi baru stop main.

:D



pagi raye,angah dah kepoh2 kata aku tak bawak baju raye.baju tak jumpe lah..
pe kebender lah yang angah mengomel.
last2 aku yang kena marah dengan along,sebab baju tue bawak jea..ad0ai..
pagi tue tolong atok sediakan makanan..selesai jea,kak ngah datang rumah at0k..
ape lagi..sesi berborak dengan kak ngah lah!hehehhe...
aku ingatkan nak duduk lame seket kat rumah atok,nanti bolehlah jalan2 ngn mak jang.
tapi,ummi tak bagi lah pulak.
sedey jea

:(



petang tue,balik ke seremban.dsebabkan tihie n adik exam..
umi pulak nak suh balik awal nanti terlepas pulak nak tengok nur kasih!
bye-bye atok!



Salam Aidiladha kepada semua folowers!
:D




btw,ending cter nur kasih memang best!
rindu lah,nak terpacak kat depan tv setiap hari jumaat!

hehehehe

Tuesday, November 24, 2009

12 A1 my dear!

Dedikasi buat candidate SPM 09!

TO: MOHD FATHI & FATHIYAH!



ALL THE BEST!
buat adik and abg tihie! good luck SPM 09'
leeyla akan selalu doakan kejayaan adik2 nya...
i know both of u can d0 it!

bawa harapan ummi and abah yang ingin tgk adik dan abg tihie berjaya!
kpd
adik: subjek akaun n pedeg!janji dapat A1 ye!! jwb soalan baik2,jgn gabra 0ke!syg adik!!!
kpd
Abg tihie: Jage kaki tue el0k2.. Jwb soalan el0k2..kata nk jadi pelajar terbaik spm prngkt keb kan?

FROM:
KAK LANG!


TO : TIQAH SYERAH!






kepada adik angkat kesayangan aku!
miss atiqah syahirah..
akak doakan semoga tqah dipermudahkan menjawab soalan..
good luck and all the best to u!
nanti dh tqah dh abes exam..leyh kte
hang out sesame erk!
hehehe..
rindu lah..dh lame tak jumpe!
all the best!


FROM:
AKAK IPAR!
:P

TO: KAK NGAH! A.K.A LYNN!



KAK NGAH!!
banyak2 d0a n ingat pesan leeyla erk!
doa,usaha,iktihar , tawakal..
kak ngh pasti akan berjaye!
leeyla tunggu kak ngh abes exam,nti kte b0leh pillow talk bersame!
RINDU KAT KAK NGH!


FROM:
BCF
Best Cousin Forever!


AND

TO : = ALL THE BLOOGERS!

* Miss NadNod

* Dja

*Wanny

*Fatini

* Akmal

*Silent Readers




INSYALLAH!
anda pasti akan berjaya!
SPM 09'



:)
leeyla

Diversity!





It's really AMAZING! & AWESOME
aku tengok vid ni berulang-ulang kali.
memang hebat lah group ni.

100 marks!



i'm back!



assalamulaikum..
new leeyla!
that's me!
for the new azam and semangat!

http://dearleeyla.blogspot.com



Dear Leeyla,
Pada Leeyla Aku Jujur


Sunday, November 15, 2009

5 reasons

first of all,assalamulaikum..hehehe..prasan tak stiap kali aku post entri ..
aku takde pon nak beri salam...ya allah,jahilnya aku!!(muke insaf)..

sorry..dah lama tak post pape entri..

pertama= aku teramat sibuk dengan persiapan final exam! result final exam aku bapak teruk!0ke.fine..tak nak ulas banyak2 pasal bende tue!!!sekian.

Kedua=
aku sibuk dengan latihan english drama yang baru sahaja berlalu.semalam,pertandingannya.

ketiga=
atok kesayanganku.masuk hospital kena oprate.

keempat=
minggu lepas aku ke melaka menghadiri seminar pelajar2 pra-u!!

kelima= AKU PENAT!


sekian shj.laporan kepenatan aku!
mmg gila diriku bulan ini.
cter lebih-lebih..nantilah!


Saturday, October 24, 2009

thanks along!




erhmmm...
mulai sekarang aku dah ader "adam" baru[merujuk kepada boyfriend aku]..
mobile ni dibeli pada 20 oct 09. di terminal 1 sbn.
thanks along!belikan mobile ni utk ku.. act, takde lah desperate sgt nak henset..
tapi,dah along offer nak belikan henset..balun jelah sblum tawaran ditutup.
hahaha..ikut perancangan nak beli hnset slide2..tapi, disebabkan org tue kata kene dftar maxis dulu..taknak de aku!aku masih pengguna setia celcom oke!
kpd kwn2 aku..maaf lah aku takkan tuka maxis oke..mybe aku kan beli num maxis, tapi takde lah on selalu..syg lah nak tuka maxis.lgpn celcom murah!
cheh,smpat lagi aku nak promote clcme..




minggu ni aku memang tension!dengan final exam lagi and dengan english drama yang tak berlatih lagi..tension sungguh minggu ni!!
dah lah nak final exam!tapi,aku duk wt releks jea..
lambat study!pemalas nyer budak!
dah-dah..pegi study nanti ligkup pulak result!





:+

leyla



Friday, October 23, 2009

final exam~

sedang sibuk dengan final exam!
doa-doakan moga aku dpt jwb dengan baik!


AWAY!!!!




baibai"
:))
leyla

Monday, October 19, 2009

kempunan mahu on9!!

maaf talian di luar kawasan.
itu shj oke!
menyampah tahap gilo!sebab tak dpt on9..




aku hanya mampu on9 di cc net getz jea skg!






:(
itu shj.
dari pencinta blog!

Wednesday, October 14, 2009

penat datang bergolek!

hari ni di sekolah ader hari kantin pelajar pre-U! kelas aku jual sandwich..seharian di gerai membuatkan kaki ku,fikiran serta tubuh badan ku bagai dihempap batu konkrit..aku penat sangat hari ni!kepenatan yang membuatkan aku ingin berblooging..cara menghilangkan rasa penat melampau ialah berblooging!hehehe..
Mengenai gerai jualan kelas aku,aku ditugaskan untuk membawa peralatan dapur,pagi2 masa nak pegi sekolah jea..aku sibok kat dapur terhegeh-hegeh nak cari barang,mlm tak nak cari. ad0ai..dtg skola jea..aku terus pegi hantar brg kat kelas n then trun kat open hall.
aku ditugaskan menjaga bahagian decoration stall..so, aku tak take part dlm hal menyediakan sandwich..fine lah,,sebab aku pn tak reti nak buat sandwich ni..
keje aku just tolong jeeda colour gambar org yang telah jeeda sediakan..
tapi,
aku rasa dah tersasar dari pengkhususan kerja..aku take part jugak dlm hal jual-jual ni
tue yang penat melampau!dh habis buat keje..aku and fara jalan-jalan mencari makanan
tapi,makanan yang gerai lain jual dah habis.cepat gler diorang habis jual..aku nie kempunan nak makan spegethi,baru jea berangan nak makan spegethi..tgk2 dah habis!hampeh betol..
diorang ni tak tahu nak tinggal seket untuk aku ker?ahaha..
last2,aku ngn fara mampu beli keropok lekor,rojak and roti canai jea..
yang keropok lekor tue pn aku nak termuntah makan!hish*,aku tak suke!sebab head boy tue yang goreng keropok lekor tue!menyampah jea..
fara lagilah!tak makan langsung keropok tue..kalau aku tahu sape yang goreng keropok tue!
taknak aku ngn fara makan..plezz!!menyampah jea!
in the end of the day!habis jea dari jual2..sumer dak kelas aku terletok kat atas meja
masing-masing kerna kepenatan yang amat!
aku dapat tahu,total untung jualan kiteorg adalah RM 150!!
dapatlah pulang modal!hehehe..
fund class in RM 75.50..Okeylah tue,sekurang-kurang nyer dapat jugak buat
majlis akhir tahun class...
balik jea dari rumah,aku mandi and katil dan bantal terus memanggil aku!
no pictures!
:+
leyla

Saturday, October 10, 2009

a nite to remember-prom nite!


a nite to remember!
tiba prom nite!baru mood suke-suke aku datang balik!
hehehe..
secara kesuluruhan,aku enjoy dengan prom nite mlm semalam..
tapi,ada juga part dlm majlis tue,yg bertentangan dengan prinsip aku..
but,it's okey..
i'm fine!

tepat pukul 6.45 ptg aku dah smpai di allson klana. aku kena sampai awal sebab aku uruskan bahagian pendaftaran.so,aku kena cepat-cepat sampai.
sampai shj aku di allson,org prtama yang aku trsempak ialah dia
aku dah menyorok dah kat belakang pokok,kalau boleh aku tak nak tersempak dengan dia!!!
dah dia nampak aku terus dia kata."takyah nyorok aku dah nampak"
hampeh,dia nie!segan aku..dahlah muke tak make-up!
ad0ai...

setelah urusan pendaftaran selesai.aku trus pergi solat mghrib dan siap-siap di sana.
dan majlis pn bermula..
mula-mula,majlis boring seket sebab ucapan pengetua yang berjela-jela..
perut dah lapar ni!
lps ucapan, persembahan dari bob!giler lah bob ni..best bob men guitar!
dan,si dia juga ada nyanyi lagu"kau ilhamku"..poyo jea bagiku!
keras aty aku menafikan..
lps tue makan-makan and main-main..
kteorang sibuk menangkap gambar masing-masing




malam tue fatin jadi date aku!


me and jasmine!


posing seket fara!
(amoi kat belakang tue!howt+seksi2 belaka)


gambar ni diambil ketika baru shj kteorg hendak makan..smpat lagi,
ambek2 gambar!padahal perut masing-masing dah lapar.hehe..
sory,gambar2 agak kabur disebabkan jurukamera yang tak berijazah..hehehe..
malam tue banyak mencatatkan kenangan manis..
antara aku dan seseorang yang mungkin akan menjadi istimewa di hatiku!
mybe..



ehem..identiti nama dirahsiakan..pose paling kelakar mirul..
cm s.jebeng lah weyh! ahahaa..
aku gelak,giler2 tgk gambar ko!
tapi,malam tue aku betul2 jatuh aty kat keshaven!
aku ngn fara dah gado-godo nak berebut keshaven!ahahhaha...
malam tue,k7 mmg nampak lain sgt! hensem seyh..
dia ngn cherisha mmg a suits couple!
and aku nak wish bye2 kat shay!..dia dh nak msuk TLDM!
tak dpt nak tatap dia dah!!ahaha..





"let's we take a photo cherisha!"
me with cherisha!
cherisha with meera!
both of them are gorgeous on that night
!



me and pqah!giler lah pqah..naik syeikh dia mlm tue!


ahah..aku paling ske gambar ni!
nilah hero aku!keshaven!!!
tapi,aku tak sempat nak senyum lawa2..dh jurugambar tak berijazah tue
tangkap gambar ni!hish*....
keshaven tak abes2 memuji aku..alahai..
u make me shy lah!
blushing jer aku..




time ni,aku paling blushing!
act,last even ialah pengumuman prom king dan queen..
aku punyelah confident pegi kat depan cakap name cherisha n keshaven..
tup..tup..si bob pegi mention nama aku dengan seseoang tue.
mak aih!!
kalau aku tahu aku tade pegi depan kenakan org!
aku malu,giler..

tuelah aku,ske kenakan org tgk dah kena batang hidung sendiri..
yg dia,boleh jea buat muke selamber n ajak aku pegi depan same2..
aku tak suke bile dia hold tangan aku!
hish*#$%&
aku nak cepat-cepat lepas!!
masa kat depan.aku just takut jea persepsi cikgu2 nie..
yela,aku taknak disebabkan ni cikgu2 pandang serong pada aku!aku taknak!!!

lepas,tue aku balik kat tempat aku and tanye kat fatin nak tak teman aku kat depan.
yelah,aku sorang je malay gurl,aku segan lah....fatin taknak!aku pakse jugak dia temankan aku..
muke selamber badak..aku just cpt2 mention name fatin n shay
syg kat fatin n shay sbb temankan aku..
aku tahu korang tak suke tapi,dlm aty korang suke kan???ahahha..
jgn mara erk fatin!syg ko!!ahaha...


kasut cinderella ni kiteorg tinggalkan di hall pd jam 12 mlm..
aku thu nti prince masing2 msti smpai kat rumah masing2 n akan pakaikan kasut ni utk kteorg.
ahahahha...
white (me) black(zheda) blue(fatin)


and lastly,
aku tinggalkan majlis ni dengan sweet memories!
dengan kawan2 dan kenangan yang indah..

antara aku dan dia.
tiada apa-apa..aku pasti tentang itu.dia hanyalah peminat aku..
tak lebih dari itu.seronok dapat borak-borak dgn dia..dari situ,aku tahu dia bukan spt yang aku gambarkan waktu pertama kali aku kenal dia..
lagipn dia dah couple,,dia seorang yang setia.
aku hargai perkenalan aku dengan dia pada malam itu.
he a nice guy!

aku pasti,dlm hati aku..hubungan aku dan dia,hanyalah sebagai kawan.
tak lebih dari itu..

:)

lagi pn,luka lama belum sembuh lagi..


ok.fine leyla..



i'm back!hepy besday to me!

hey blog aku!hehe..
dah lame benar tak update pape.spt yang aku katakan..mybe after prom nite mood berblooging datang balik.and now!mood berblooging kian memuncak kembali..
sepanjang minggu ni,banyak perkara yang berlaku pada diriku..
1st,aku nak mention besday aku.6 october is my besday..time besday aku,aku ingat nak berblooging,tapi, malas lah pulak.
takde mood!


the truth is,aku tak sangke dah masuk umo 18 thn!hehe..badan pulak tak besar-besar..
doaku,semoga diriku ni diberikan kesempatan menjejakkan kaki ke menara gading!insyallah..
dan juga,
aku mendoakan agar diri ini cepat-cepat lah membesar dengan ketinggian yang serupa dengan umor ku.hehe


i want to say thanks to all my friends yang wish besday aku!thanks sgt-sgt! 1st person yang wish besday aku ialah "angah"!tepat2 pukul 12 pg.dia dah call aku wish hepy besday!
and second person "abg apiz"!hehe..thanks abg wish besday sy!
sy takkan lupe nak tuntut hadiah!and,seronok semalam main bowling ngn abg..
yang pasti,len kali kita main sme!sy akan pastikn sy dpt kalahkan abg!hehhehe..
3rd person famira!
aku syg kat ko lah fara!hehee..


besday thn ni mencatatkan pengurangan hadiah.mybe disebabkan aku tidak lagi brsama kwn2 di redza..
klu dlu,insyallah.msti dpt adiah dri diorang.tapi, diorang still wish besday aku!
diorang tak lupe!syg korang ketat-ketat!!!
impian aku untuk memiliki suatu barang ni telah dimakbulkan dengan pemberian hadiah oleh ummi..
aku dapat"contact lens"!!yeeee!!!!
suke kebenar dpt lens!!!
rasa cm nak meloncat-loncat jea..
thanks ummi!!!


tinggal camera n mp4 jea aku blum dpt lagi!!



lastly..hepy 18th years old!
may allah bless me!



:)
leyla





Saturday, October 3, 2009

wahai diriku leyla.

aku adalah aku.
aku tak boleh jadi diri orang lain,kerna aku leyla...
rasa hipokrit bila berada di sekeliling orang yang bukan sekepala dengan aku!
aku mcm cuba pretend jadi orang lain.
wlaupun itu bukan diriku.

aku inginkan diriku

free!
bebas !


dari segala rasa hipokrit!
aku adalah aku..


tak perlu jadi orang lain leyla..just be urself!!


:]
leyla


Friday, October 2, 2009

maaf mood giler!!

sory,aku tade mood nak post pape utk bulan ni..
kerna kerja yg terlalu banyak sgt!sampai aku giler nak mati weyh!!!
aku penat!! aku nak jerit kuat2!!!!!!!
aku benci!

full stop.


mybe lepas "prom nite"
mood study+hepy+dodol+meroyan
datang balik!!


aku nak rede kan aty aku yg dh nak mati ni!!!!
baru aku start bloging balik.

out of mood!


:=
leyla


btw,hepy besday to famira!1/10

!!!!!!!

selama aku belajar di redza,honest aku cakap aku tak penah pon terasa aty dgn
cikgu2 kat redza walaupun ada kalanya aku kena marah.
tapi,aku tak penah simpan dlm aty kalau cikgu kat redza marah aku or tegur aku.


tapi,hari ni!!aku benar2 terasa aty dengan seorang cikgu.Aku tak penah marah kat cikgu,
sebab aku hormat cikgu!aku tahu kalau aku dendam or marah kat cikgu ilmu yang aku belajar tak berkat.aku cukup menghormati cikgu!!kerna,aku juga mempunyai impian untuk menjadi seorang guru..kerna "cikgu" lah aku sambung study form 6.sebab aku suka mendampingi cikgu!
kerna aku nak kutip ilmu dari cikgu tue!


aku cukup hormat pada guru!insan yang bergelar cikgu.!!tapi,kalau seorang cikgu tu sampai dah suka sebar cter yang bukan-bukan itu namanya bukan cikgu dah...
bagi aku seorang cikgu takkan cuba nak memalukan murid dia.
selama perhatian aku sebagai seorang pelajar,aku berani ckp ada di kalangan guru yang tak layak mnjadi seorang "cikgu"!!!!!!!!!



hari ni,aku benar2 terkilan.salahnya bukan terletak pada aku shj.tapi,pada orang lain juga..
tapi,kenapa nama aku jugak yang cikgu tue nak mention banyak2 kali!!?
selama ni,kalau cikgu tue beri aku homework,aku siap tepat masanya!aku hantar homework aku
cuma,aku admit aku yang salah,aku lambat pass up hmwork kali ni.
aku admit,salah aku depan cikgu tue,sedangkan org lain hanya diam jea.aku yang menjawab ketika cikgu tanya siapa yang tak hantar..


lps,sorang kwn aku touching dgn prangai cikgu tue.langsung kiteorg satu kelas,mls nak lyn kalau cikgu tue cuba nak lawak2 dgn kiteorg.
aku dh touching dgn cikgu tue.
lps ni sape lagi??
harap thn depan.tukarlah cikgu!!

jgn tanya soalan pape 0ke!

i'm mad!!!

:+
leyla.

Wednesday, September 23, 2009

loteh!

"penat berjalan di tengah hari,
singgah sebentar di blog ini,
aku dah penat hari ini,
len kali lah aku post entri!"


ape,punye pantun daaa....




IDUL FITRI Pictures, Images and Photos



hari ni!
aku dah penat berjalan-jalan kumpul duwit raye!
perut aku dah senak asyik makan ketupat + rendang!
muke aku dah tebal!asyik kena sakat dgn tuan rumah!
aku dah pening gler! sehari suntuk duk kat dlm kete!

tapi,hari ni juga aku telah berjaya menjelajah
3 buah negeri dalam satu hari!

aku memang
PENAT + LETIH
tapi.
HEPY GLER!





nanti lah aku celoteh lamalama!
dah penat ni!


currently in: Sg.buluh,selang0r

Thursday, September 17, 2009

syawal kali ini!

Tinggal beberapa hari lagi,seluruh umat islam di muka bumi allah ni.akan meraikan hari raya aidilfitri,selepas kita berpuasa selama 30 hari.tiba masa nya kita meraikan dan memanjatkan keyukuran kepada allah yang maha- esa!

aidilfitri tahun ni amat berlainan sekali bagiku,berbanding raya-raya terdahul,raya kali ni agak suram sedikit.kedua-dua kelaurga di sebelah abah dan ummi,menerima musibah.pakcik aku masuk wad,disebabkan kena serangan jantung..skg ni di hospital.dan keluarga sebelah abah pulak seperti yang sedia maklum. :(




raya kali ni-aku dan keluarga akan beraya di Rompin,Pahang!


esok,aku akan bertolak ke sana!doakan aku selamat pergi dan pulang.serta,selamat tiba di sana! kampung aku jauh.kalau balik sana memang terpaksa melalui jalan yang menyeksakan! disebabkan jauh,so aku jarang lah balik ke sana!tapi,kat rompin memang best!suasana di sana memang suasana kampung!

tak sabar rasanya nak jumpa tok mak,cousin2 aku,ayam2 kat kg tue,lembu2,and macam2 lah yang aku rindukan sangat kat sana!dah lama kebenar tak balik ke rompin!aku rasa,last aku balik 4 bulan lps..lama kan,aku dah tak balik sana!tak sabar nak sambut raya kat sana..jalan2 keliling kampung...macam-macam lah!yang aku rindukan..

Raya,raya jugak..tapi,homework yang cikgu bagi memanglah melambak!saje je cikgu ni..tak nak kasi aku syok2 dgn raya aku..ad0ai.



so,last skali..
leyla,nak ucapkan!
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
MINTAK MAAF BANYAK2 KPD KWN BL00GER..
JIKA ADA SILAP & SALAH LEYLA..
serta,selamat pulang ke kampung halaman masing-masing!





sje nak letak lagu ni..
kelakar tgk anuar zain waktu kecik2..
dlm banyak2 lagu raya aku paling suka lagu ni!teringat zaman kanak2 aku..




leyla
: )

Saturday, September 12, 2009

by ur side..

title entri ni tade kene mengena dengan pe yang aku nak tulis.act,i'm so bored today!
semalam,aku pergi sekolah ummi,coz ader majlis baca yassin.
but,aku tak take part pn dlm majlis tu..aku pegi duk je kat bilik badar and menidurkan diri,
hehe...tapi tak dapek tido pn trpakse jage dak 3 org tu!
smlm jugak,aku trsempak dgn sseorang yang dah lame aku tak jumpa.
ahaha...aku sempat pandang dia dari jauh je.
tak smpat pulak nak menegur dia.alah,[mcm lah berani sgt aku nak tegur dia]
act,aku tak sangka pulak dia dtg majlis tu.dah lama tak melihat wajah dia.
alahai mr.S!

dah lame tak jumpa dia.bila,dh jumpa dia,terkedu je dari jauh!
hehehe..
tetibe,terinagt pulak kisah aku ngn dia..ahaha!
tapi,tu kisah lama kita.skg ni kita just be a friend!
awk pn dh brjaya skg ni.

: )




semalam,jugak aku jumpa adik angkat aku!nak mention jugak name dia kat blog aku ni.
ATIQAH SYAHIRAH!
hehehe..act,dh lama tak jumpa adik comel ni.!
and skg bru smpat jumpa dia...
nice dress sis!
nanti time raye nanti jemput dtg rumah yerk!ahaha..berani ke syerah?
hehehe..



leyla

: )

Friday, September 11, 2009

u make me crazier



.........................
u make me crazier.
but,now.
it's over.


leyla : )

Thursday, September 10, 2009

tanpa spect? and "prom nite"

sumpah!
tetibe aku rasa menyesal pulak bukak spect hari tue.tapi,aku memang pening sgt2..so,aku tanggalkan spect aku masa kelas bm.aku bukan ape,aku tak suka tanggalkan spect and
then org len ulas pasal muka aku kalau aku tanggalkn spect.
aku tahu. ko takyah nak ckp bnyak!!aku tahu aku lawa kalau bukak spect!ahahaha..*perasan
tapi,ko takyah lah nak pandang2 muka aku and then suruh aku tanggalkan spect!
hell0!sukeaty aku lah nak pakai spect ke taknak!

menyampah ckp pasal tu.aku just tak selesa ngn cara ko tu 0ke!kalau ko nak kwn dgn aku 0keylah.
aku fine je.aku boleh je kalau nak ckp2 or borak2 dgn ko.tapi,ko telah wujudkan suatu keadaan yang tak selesa antra ko dgn aku.ko tahu tak? aku tak selesa lah ko pandang2 aku cm tu..
aku tak suka tanggalkan spect dpn org len.dan ikut rekod,aku jarang tanggalkan spect.aku bukannya nak kata aku ni perasan or what!?tapi,kalau dh u do like this.sape yang tak bengang!
ni yang melemahkan semangat aku nak pakai lens ni!!!
aku tak suka org pandang aku lawa.
no,i mean,,aku tak suka guy pandang aku dri sudut lain.biarlah,ko kenal aku just kat sekolah je.
aku yang kelam-kabut,,messy,,nerd,, or watever lah.!
biarlah..


malas nak ulas lebih2..aku just rasa annoying je skg ni!
hate!



i think,2nd oct'..mybe.my school adkn "prom nite"..cant wait!serious,aku baru je borak2 dgn cherisha pasal prom nite.tgk2 tecer dh announce pasal prom nite!
aku memang teringin nak pergi.tapi,tak tahu ummi bagi ke tak pergi.
alah,lagipon just kawan2 je.aku mane de date dgn sesaper pon.lepak dgn kwn2 je.
tadi,kat sekolah..kiteorg tgh brteka teki nak pakai dress ape?
aku bertudung 0ke!so,,No gaun or sexy dress!!
i think , i just wear "jubah" or "kebaya labuh"
which one is suitable for me?

hmmmmmm.....

sekarang ni tengah search kat internet abt prom nite?
prom nite tahun ni adakan kat h0tel or club..mybe kat royal bintang!dengar cter.
tapi,tecer tak decide lagi kat mane place nyer.
but,the dress must be formal dress..for guy maybe tuxedo or gurl of course,gaun!
but,for malay gurl i think,,tecer kata tak kisah nak wear hijab or not.
but for me!
aku tak kan sesekali tanggalkan hijab aku.
aku rasa safe dan iman aku terjaga dgn memakai hijab.
tadi,waktu kat DK,liew ajak samitha jadi couple dia time prom nite nanti.
kelakar lah pulak.entah ape lah yg liew tu nak pakai nanti.
ahhaha..

cherisha of course,couple dia keshavan..
such a cute couple!!
keshavan tinggi cm galah!cherisha rendah..
ahhh..cm adik ngn abang pulak!

and.
fatin mybe couple dia dengan kushaire.ahaha
pnutz pulak,ko ajak lah arip tue!dia malu tue.dia nak kne diajak.
hehe...

oke!finish for today!
go to sleep lelya..esok nak sahur!

: )





terasa diri,just like this song!hehe..
u belong with me.
ugly turn to beauty!





allah lebih sayangkanmu.

"allah lebih sayang kan balqis"
tidurlah adikku..tidurlah,kerna syurga menantimu..
al-fatihah.

bismillahhirahmaniro'him...


alhamdulliah ya allah,aku masih lagi dihidupkan di muka bumi ini..aku bersyukur atas nikmatmu..
semalam tanggal 09.09.09.mungkin ada yang menjadikan tarikh ini sebagai tarikh special dan sbgainya..
tetapi,tidak bagiku.semalam,sepupuku balqis pergi mengadap ilahi buat selamanya..


sayu hatiku, semalam pada ja 2.40 ummi call aku masa aku ka
t sekolah.ummi beritahu balqis meninggal dunia kerna terjatuh.balqis sepupu aku.umur arwah kecil lagi..baru 3 tahun..tapi,setiap kali aku balik kampung dan pergi rumah mak teh.[ummu balqis]aku mesti main2 dgn balqis..aku dukung dia..dan dia spt biasa akn merengek dan tersenyum kalau aku dukung dia..kali terakhir aku jumpa adik balqis waktu ahli keluarga abah hantar pak andak ke airport.itulah rasanya kali terakhir aku sempat manja2 dengan adik balqis..arwah adik balqis seorang yang pendiam dan takut2 je kalau aku nak dukung dia.tapi,lepas dah lama2 aku dukung dan main2 dgn dia,,arwah dh okey dh dengan aku.dia akan tergelak,ketawa dan tersenyum.:)



sayu hatiku semalam melihatkan mak teh yang tak bermaya,yelah arwah jatuh masa tu mak teh tengah solat.kesian,aku tengok mak teh,pakteh zafirah,naim dan adik bradik lain.
mreka redha dan pasrah menerima ketentuan ilahi.sekelip mata sahaja arwah pergi begitu sahaja.
mak teh memang seorang yang tabah.anak2 mak teh semuanya kecik2 lagi.yang paling sulung naim,baru darjah 6.dan tengah hadapi upsr.baru shj bal
ik dari sek terima berita adik meninggal..



waktu aku tiba di rumah mak teh aku lihat zafirah duduk shj menangis di biliknya.aku kata kat zafirah yang "zafirah kakak yang baik,biarlah adik pergi sbb allah lebih sygkan adik." aku peluk zafirah.
Naufal,pula sedang duduk shj di tangga tempat arwah jatuh,aku panggil naufal duduk di sisiku.tapi,dia taknak,lalu aku dukung naufal.aku tanya naufal nak makan tak?naufal hanya nak mandi.aku mandikan naufal
naufal,adik yang ke-6.baru je 5 tahun.dan ketika kejadian,arwah adik balqis jatuh betol2 di hadapan naufal.
mungkin dia masih terkejut ketika tu naufal tengah main2 dengan arwah adik balqis.
yela,hari ni naufal main2 seronok2 dengan adik.esok,tengok2 adik dah takde.
pemergian arwah adik balqis mungkin banyak hikmahnya.
segala yang allah tentukan untuk ki
ta itulah yang terbaik buat kita.
takziah buat keluarga mak teh.



Suatu yang membuatkan aku sedar akan dunia.Dunia ni milik Allah..
segala yang kita kecapi pada hari ni allah yang pinjamkan sebentar kepada kita dan bila-bila masa sahaja allah boleh ambil kembali nikmat yang allah pinjamkan kepada kita.
selama ni kalau aku balik ke kampung mesti akan ada ora
ng baru,sehinggakan aku tak tahu ni anak siapa,balik2 kampung je dah ada baby kat kampung.
ahli keluarga bertambah dan sekarang bila dah kehilangan salah seorang ahli keluarga
benar2 terasa kehilangan.
sejak akhir2 ni aku menerima berita org meninggal dunia.
bulan lepas,tok busu meninggal teringat lagi waktu aku kecik2 aku selalu main kat rumah tok busu.

entahla tetiba rasa macam dah nak sampai seru.




segala yang aku miliki bukan selamanya akan aku miliki.bersyukurlah leyla.bersyukur,.: )
bersykurlah atas nikmat yang allah berikan.


leyla.:

Sunday, September 6, 2009

bersyukur!





Segala yang ada dalam hidupku
Kusadari semua milikMu
Ku hanya hambaMu yang berlumur dosa

Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Chorus:
Allahu Akbar
Allah Maha Besar
Ku memujaMu di setiap waktu

Hanyalah padaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu
Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Chorus

Hanyalah kepadaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu



bersykur leyla!bersyukurlah atas nikmat yang telah dikurniakan 0lehnya.
sabar leyla!bersabarlah mengharungi setiap dugaan yang mendatang.
...


Saturday, September 5, 2009

oh!bulan!

semalam dalam pukul 10 malam aku keluar menemankan ummi ku menghantar angah ke rumah kwn angah..sedang ku berkhayal duduk di dalam kereta,aku memandang ke langit malam yang gelap.dan diterangi bulan penuh yang amat cantik dan indah..
indahnya kuasa allah.bersyukur aku dilahirkan di bumi dan menjadi manusia.[ha!?]
dapatlah aku melihat keindahan bumi ini..
aku merenung dan memandang ke arah bulan.dan aku teringatkan dia.entah kenapa,banyak memori aku dengan dia semasa menjalani bulan ramadhan ini.
dahulu,dia suka makan rendang ayam dan kuih tart nanas.

stop thinking about him!

hearts Pictures, Images and Photos

hati aku zero padanya!
...

biarlah dia gembira di dengan kehidupanya,tanpa aku di sisinya.mungkin lebih baik begini.aku dengan hidupku!dan dia dengan hidup dia!ya!biarlah begini..aku selesa begini.
siapalah aku pada dirinya.seperti langit dengan bumi.
kalau dahulu aku hanya setia dan setia mendengar ceritanya menjadi pendengar yang baik dan memberi nasihat padanya dikala dia dalam masalah.tetapi,sekarang dia mungkin berbahgia dengan kehidupan dia tanpa aku.aku sedar,siapalah aku?hanya teman dia meluahkan segala masalah dia padaku.dan aku hanya menjadi pendengar kepada masalah dia....
stop:(
aku benci apabila teringatkan dia!aku benci!!aku tidak mahu menatap mukanya sewaktu kali pertama kami bersua!biarlah aku begini,,terus membenci mu!kerna aku tak suka..
full stop:(



Friday, September 4, 2009

biarlah aku begini..

biarlah aku begini..
kawan2 aku selalu tanya aku kenapa aku delete myspace,friendster and facebook aku..
lelah aku nak menjawab pertanyaan diorang.
aku rasa aku hanya tersenyum je bila kwn2 aku tanya.:)
..biarlah aku begini..
dodol ke aku?aku delete sumer benda alah tu.sebab dia?
sebab aku tak nak berhubung dengan dia lagi?
aku tukar email aku +YM yang paling aku sayang
kat ym aku ader ramai kwn..
sory sgt kt tien kwn ym aku..cz,dh lame tak contac dia.
aku tukar url blog aku.sebab aku tak nak dia baca blog aku!




aku nak elakkan diri drpd dia.
aku tak nak ada hubung kait apa2 lagi dengan dia.
aku buat segalanya!!untuk padamkan dia dari hidup aku.
sehingga sekarang,aku pn tak tahu mcm mana hidup dia.kalau aku ingin tahu mengenai dia
yang aku tahu dia dh pergi kejar impian dia.
dia dh pergi sambung belajar kat tempat yang dia impikan
dahulu,
dia selalu kongsi impian dia dengan aku.





akhirnya,termakbul jua impian dia...





aku hanya mampu,doakan semoga dia berbahgia selalu dan semoga dia dapat mencapai awan dia.dahulu dia selalu mengambarkan bahawa impian dia umpama awan.
dia suruh aku pilih awan aku.
thanks!
aku dah jumpa awan aku!






:(







aku tak boleh berhenti dari memikirkan tentang dia.
tapi.
aku harus membuang dia jauh dari hidupku.







biarlah aku begini.
terus membenci dia!!





ini lebih baik,dari melihat hati aku terluka.






fullstop.








entah kenapa aku tak boleh berhenti
dari mendengar lagu first love

:(

kerisauan di usia begini.!?


0ke! fine.
aku tahu yang aku, still nampak cm budak2..
dengan tade ketinggian langsung!-
except kalau aku pakai wedges
tu pon trjatuh jugak.but,still degil nak pakai sbb nak nmpakkn ketinggian aku!
tade tinggi mane pon..
serius!

aku memang bpk jeles tgk org yang tinggi2 ni..
lebih2 lagi aku dikelilingi oleh kwn2 yang hmpir half tinggi as KLCC..
pnutz yang tinggi cm model,piqah tinggi,aien tinggi and nana yang tinggi mcm galah..
kwn2 aku sumernya tinggi2..
aku bpk adore dengan ketinggian nasha aziz!ahh..tinggi kn dia?
terasa gak kalau jalan ngn diorang,rasa segan je..nmpak sangat aku ni rendah..
terasa jugak nak tinggi , tinggi menampakn kita matured!
tinggi juga,buat org respect kita..dan terasa diri lebih besa kn?
bila,tak tinggi ni nmpak cm aku ni still budak form 1.
yelah,akhir2 ni nak masuk umo 18 tahun ni-
6/10-aku juga nak tingkatkan ketinggian aku
tapi...ape nak buat bila dh masuk umo 18..itulah ketinggian aku 4EVER!
i repeat 4EVER!..

kalau aku tinggi tadelah lagi org yang akan salah sangke aku ni budak skola rendah..
yang tu memang dodol,kalau de yg branggapan aku budak skola rendah
kawan2 aku selalu anggap aku cm adik+ budak2.tapi,aku tak kesah.;)
piqah kata aku ni rendah.tapi,ketinggian aku kira 0key laa..
cume muka aku je yang nmpak cm budak2
!!ad0i..
piqah kata aku kena ader jerawat baru nampak matured seket..
mcm2 lah kerisauan aku memandangkan umo dh nak meningkat naik.
apa yang perlu aku lakukan
utk menampakkan aku lebih matured + tinggi seket???

Wednesday, September 2, 2009

dear leyla

leyla,
bagiku adalah sisi lain dalam kehidupanku..

leyla,
adalah watak lain dalam diri aku yang sebenar..

leyla,
juga adalah peneman kehidupan ku..


leyla,adalah nickname aku..leyla,berlainan dengan character aku yang sebenar..leyla bebas!! bebas dari berasa hipokrit!bebas untuk berkata apa sahaja yang terlintas di fikiran ni! leyla,seorang yang tidak malu untuk berhadapan dengan sesiapa shj!leyla,seorang yang berani!mudah bergaul dengan org!leyla juga adalah sisi lain dari kehidupan ku yang sebenar.. kehidupan serta watak leyla berlainan dengan diri aku yang sebenar!Diriku yang sebenar adalah seorang yang kelihatan seperti nerd!aku tidaklah pandai bergaul dengan org dan aku juga pemalu orgnya..cuma,apabila aku berada di kalangan rakan2 ku shj aku mudah bising serta becok berceloteh!aku peramah bila bersama rakan2 ku!tetapi, aku pendiam dan pemalu bila bergaul dengan rakan baru dan lelaki!aku becok bila,bersama rakan di YM..biarlah..leyla ini begini!leyla yang berbeza dengan diri aku yang sebenar!!aku merasa bebas begini..


aku bebas begini..



photography Pictures, Images and Photos



salah aku!



0ke!skg ni dm mood study..lesson dari exam hari tu yang punyalah teruk nak mamp0s! smpai aku kena tegur dgn cikgu kat dlm kelas sbb rsult aku yang giler teruk xpecially bm..masuk form 6 ni bapak menyampah benar ngn subjek bm.!dulu bukan main rajin kalau bab nak menulis karangan bm..skg ni hampeh!menyampah gila kat subjek bm and sekarang syg gila kat subjek sejarah sekarang ni!ahaha..start skolah,bdk2 lower six skg ni tengah sibuk dengan english drama, pemilihan pengawas serta pencalonan majlis perwakilan pelajar[MPP].realitinya,aku tak terlibat langsung dengan pengawas or MPP..tak minat aku utk mlibatkn diri!just jadi pengikut tu b0lela!

Bulan ramadhan ni brjalan spt biasa seperti juga,bagi tahun2 lepas..cuma,kadar emosi diri agak terganggu!0le kerana,ada mistake yang aku lakukan dn aku tak tahu macam mana nak say sory pada seorang cikgu ni!aku tahu aku salah sbb tak jalankan tugas yang cikgu tu beri dgn baik..aku suka tangguh2 kerja!s0ry2!skg ni dlm kepala otak aku memikir-mikir nak create ayat mintak maaf kat cikgu tu!ad0ai....tension pulak!


aku jenis yang tak suka buat org terasa aty dengan tindakan aku..seb0leh-b0le aku akan cpt2 nak reda kan keadaan dn mintak maaf balik.wpun aku tahu kadang-kadang kesalahan itu bukan datang dari silap aku..tapi, aku cepat admit..aku yang salah..salah aku pada cikgu tu sebab tak jalankan tugas,bukan terletak pada bahu aku shj tapi,kwn aku tu pun turut sama..cuma,aku yang rasa bersalah sgt2..sbb aku tak tahu mcm reaksi cikgu tu?yelah,aku baru 4 bulan kat stad.aku tak tahu lagi mcm mana perangai cikgu tu..entah2 bila,aku nak mintak maaf nanti..cikgu tu herdik aku!tak ke malu aku nanti kena marah..kwn aku kata kat aku,"alah,wt dunno je..ko teruskan je keje ko cm bese".hello!!Mana b0le lah weyh!! aku bukan jenis yang cm tu..larri or wt tak tahu sedangkan aku yang salah!


arrghhh!

Thursday, August 27, 2009

Diari Cinta Kita-JFK

Diari Cinta Kita - JFK & Omar K feat. Fin from Johan Farid Khairuddin on Vimeo.




malam bintang memenuhi angkasa,
kau menjelma di hadapan mataku,
senyuman mu membuat aku merasa bagai mentari,
yang menyinar bayu,
namun ku merasa sakitnya hati yang keliru tanpa sebabnya
dan berat untuk mendekatinya inikah perasaan cinta!

ku ingin bersama jelajah dunia mencipta sebuah cerita judul kita,
coretan yang indah,,
agar bisa menjadi Diari Cinta Kita...
makin....

kini ku tak gentar,kerna aku sedar
yang dia milik ku..kini aku tidak harus menahan..
rindu yang tersimpan..
tetapi,ku terpaksa menyimpan semua ucapan tulus buatmu..
kerna,akan terbentang semua kesilapan aku padamu..

ku ingin bersama jelajah dunia mencipta sebuah cerita judul kita,
coretan yang indah,,
agar bisa menjadi Diari Cinta Kita..

sinaran bintang di langit tinggi
lama,cinta kita bersemi
akan ku ganti saat-saat tanpa mu nanti
dan akan ku pastikan yang diari cinta ini
terus bersemadi..

ku ingin bersama jelajah dunia mencipta sebuah judul kita,
coretan yang indah..
agar bisa menjadi Diari Cinta Kita...



credit to:ALL BLOGGER!

:)


hepyhepydayforever!
loleyla..


..................................................
sila off lagu di bwh..
jika ingin dgrkn lagu ni..
;D



want this!


camera 0lympus 1050w

teringin benar hendak memilikinya..camera the first things tat's i really want! aku tak kesah takde hanphone dan hanya share dgn org lain..aku tak kesah semua itu!sebab aku bukanlah org yang selalu berkepit 24 hours dgn handphone!tetapi,gadjet yang aku impikan
tadaaa!!aku amat inginkan camera ni..mempunyai fungsi yang pelbagai..
yang paling penting!ia touch screen..dan ada video!yeah..meroyan pulak nak buat Vblog..
hehehe..kalau aku make vblog oke tak?ahaha..
aku meroyan nak kan benda ni!dh check price dh,about RM 8oo..
wow!mahal jugak..setahun aku kumpul duit baru dpt 8oo agaknya..ahhhaa..
kalau cm tue,any0ne?nak hadiahkn aku tak benda ni..
hehehehe....



eyes Pictures, Images and Photos


this c0ntact lens!but,i want colour hazel lens..

can i hve this?ahaha..aku tak nak de pakai lens yang berwarna gula2 ni..aku inginkan lens yang berwarna hazel!vouge rite?ahaha..dh,lama simpan angan-angan nak pakai contact lens..
hopefully,tercapai..disebabkan aku seorang yang bercermin mata..serta,kadar rabun yang melampau..sukar,untuk aku pakai contact lens sebanarnya..sebab kena jaga betul2 cara pemakaian,sbb kalau tak jaga..buta lah alamaknya..ingat,nak pakai lens,waktu pegi jln2 je..
kat sekolah...takyah lah pakai..sebab kadar waktu yang lama..
but,aku teringin benar memilikinya..bialah lens yang sedap mata memandang..bak kata kawan aku"serlahkan kecantikan matamu!"ahahaha..sambil mengelip-ngelip mata!
aku pernah menggunakan lens,masa aku form 1..tapi,tu pn free,sebab ada event kt skola..
org tu beri lens percuma..
cheh,lagipon..penat lah pakai spect ni..rasa cm heavy,pakai spect biru aku ni..
btw,h0pefully..dpt memiliki ia...
:)




MP4 JVJ MMX-F10 Pictures, Images and Photos


mp4!

yeh..satu lagi gadjet yang aku inginkan..aku amat ingin memiliki mp4...lagipn aku amat memerlukannya untuk menyimpan segala lagu2 aku n pictures aku yang berada semampatnya
di pendrive aku,sehinggakan pendrive aku diserang 0le virus..ad0i..hope i can get it!
yang pasti,aku hendak mp4 aku berwarna hijau or purple!yeah..my fav colour..
dan juga,mp4 ni harapnya,dapat memudahkan aku untuk melakukan apa2..dgn mbawanya ke mana shj.0ke...
minta,drpd along..suh dia belikan aku satu b0leh?



and 0ne more,0f course..i want Mr.Alfread!





..............................................................





0h!oh! MRS. M


aku hanya menanti,bilakah berakhirnya....


Cuti ni aku taktahu ape yang telah aku habiskan..yang aku tahu tid0,tengok tv,meng-0n9,bace n0vel!! ye..aku tahu dalam diri aku ni lebih banyak Mrs.M[malas] drpd Mrs. R[rajin]!
aku tahu,aku tidaklah serajin seperti pelajar cemerlang..virus Mrs.M masih menebal dalam diri aku.!virus nya begitu kuat..sehingga menidakkan kemunculan Mrs.R..
tak ku pasti,apa penyebab kemunculan menebal virus Mrs. M dalam diri aku..


lazy girl!
aku rasa nilah ayat yang sesuai untuk aku pada masa ni..entahlah,mybe faktor bulan puasa!
arghhhhh....
tidak!!!!mana ada,jangan salahkan benda lain leyla..salahkan diri sendiri!0ke!
entahlah,time cuti ni kadar kemalasan aku ni makin bertambah..satu homework pon aku tak bukak or buat!what's wrong with u leyla??
boleh jadi dodol kalau sikap aku terusan begini!!!


aku macam tak ada mood or semangat utk bukak pape buku,setakat ni..makin rasa malas pula, nak lakukan pape,mcm princess masa cuti ni..aku hanya lakukan benda2 ringan..
tanpa,menjenguk ke dapur menolong umi ku,memasak..
tanpa,membebankan kepala otakku..memikirkan pasal pelajaran..
hanya,melayan perasaan atau kata layan, berangan lebih!
dan hanya,duduk diam menunggu waktu berbuka puasa..tanpa,melakukan apa2..which is,dumb things!



sehingga sekarang aku hanya,duduk diam..menghintung hari bilakah cuti berakhir!
eya!aku benar2 menghayati cuti persekolahan dengan nikmatnya..
tanpa,melakukan apa2 homework..dan juga apa2 kerja yang membebankan otak serta,
fikiranku!arghhhhh...
baguslah,perangai tu leyla..lagi berapa hari hari cuti nk berakhir..duduk senang lenang jelah..
ahahaha...:)


Ekonomi=modul eko n correction exam!
Bahasa melayu= fonologi!
Sejarah= 4 soalan esey sejarah!
MUET= speaking test!



nilah,homework aku yang melambak..tapi,aku hanya pandang sebelah mata je..
virus Mrs. M masih menebal...




aku hanya,menanti bila waktu nak buka puasa..
aku hanya,menanti bilakah berakhirnya cuti ini...
dan...
aku hanya,menanti penuh meroyan bila nak raya!!


ahahaa...
leyla,yg sengal!



.................................................................

Wednesday, August 26, 2009

ada apa makcik?

tadi sewaktu aku sedang menunggu bus
tetiba,ada seorang macik ni
datang meluru ke arah aku


"dik2 brg macik trtinggal dlm teksi,rasa-rasanya b0leh dpt balik tak?"

"b0leh,rasanya macik,cuba tnya kt org teksi tu"

"owh,yeke.."

"macik ni dtg dari kelang,macik takda duit nak balik.b0leh bg macik 10 ringgit"

"errrr,hurm..tadelah macik..maaf ye"

"alah,kalau tade 5 ringgit pn jadilah"

"tadelah..maaf bnyk2"

"klu cm tu..3 ringgit pn jadilah"

aku hanya menggeleng shj.

dgn muka yg tadinya manis brtuka masam..
macik tu brkata

"kalau tak de!takpe lah!!"

smbil menjeling ke arah aku...


dan aku


"errrrrr.....0ke!"???


dan aku lihat macik tersebut terus berlalu,dan pergi meminta kpd org lain
pakaiannya,amat sempurna n cantik
malah
macik tersebut,sedang memegang handbag nya
takkan macik tue takda duit!
dan
sehingga perlu meminta drpdku!
jauhnya,dtg macik..dari kelang smpai ke seremban..


bukan aku tak brhati perut..
tanpa,beri macik tu duit
tapi,
aku rasa macik tue,nmpk brupaya utk mncari jln balik..
nmpk sihat!


bukan brburuk sangka..tapi,sekadar brhati-hati..
lgpn penah dgr kes sbegini brlaku di term sbn.


...................................................................



discuss abt drama

hari ni pagi2 lagi dalam pkl 8 a.m, aku dh kuar rumah,aku pergi library..
jumpa piqah,pria n leexin tuk bincang about script english drama
alhamdulliah,dh siap pon script!lega seket..
kalau tak aku bukan main risau script tak siap lagi.dahlah kena hantar after cuti!
aku pulak dilantik sbgai ast.director..
kena hempas pulas siapkan script!



ramai gak student kat dlm library tue..
rata-rata pelajar form 5,yelah diorang kan after cuti ni trial spm..
s0,mmg penuh lah library,yg aku jangka kan
budak2 kat sana tue.adalah pelajar form 5
(bedasarkan buku addmath yg brada di ats meja diorang)
ramai gaklah,kwn adik aku yg aku trsempak kat sana..



becok gler aku,piqah,leexin n pria
bincang2 pasal script tu..
kiteorg bincang kat library kanak2..
disebabkan atas dh penuh..
apa lg!
becok lah masing2 nak buat bising dlm library..
ahahaa..



banyak jugak idea yg dicurahkan 0le kiteorg!
tak sabar nak start latih drama..



theme drama kiteorg : the musical!
ala-ala"camp rock"


jam 2.30 baru st0p..
tapi,smpai rumah pkl 4 ptg.
disebabkan bus yg lembab..aku balik lambat!



dodol punya bus!
dlm aty menyumpah2
smpai aku trtid0 dlm bus!!



balik je trus trlent0k!
ha!lpe nak cter,masa wind0w shooping td
aku trsempak dgn yanie
rupanya yanie keje kt butik tue!
alahai,yanie ni..
disebabkan dia trlampau memilih nak smbg study kat mana..
akhirnya,peluang nk cntinue study pn trlepas..



smpat jugak beli shawal tadi

sukesuke!!


..............................
penat ini hari!
1st puasa aku!






Monday, August 24, 2009

wahai bulan ramadhan!


Aku merinduimu
Kini kau kembali
Betapa girangnya hatiku
Menyambut kedatanganmu
Masih ku ingat tragedi lepas
Pemergianmu mengundang seribu kepiluan
Sebaknya dada melihat kau pergi
Aku menangis
Aku merintih
Tidak terdaya ku menghentikanmu
Dari pergi dariku
Andai diberi pilihan
Akanku mohon keberadaanmu di sisiku selamanya

Kini kau kembali
Membawa sejuta harapan
Menyinari diriku
Menerangi hatiku
Dengan keteguhan iman
Yang tiada bandingan
Kaulah harapanku
Kaulah peneguh imanku
Kaulah pengubat luka
Semoga diriku
Akan lebih berbahagia di bulanmu, RAMADHAN.........





Saturday, August 22, 2009

award:thanks adelin




award diterima 0le:
~ miss.l0leyla,

pemberi award 0le:
~miss adelin..
~ merupakan kwn bl0g baru!
kerna,
sy merupakan f0llowers dia

perasaan:
trharu..hehe..thanks to adelin.beri award ni kpd sy,
walau baru je mnjadi followers dia..
thanks banget!
hehe..

tag 5 org:
piQah
adik syerah
akk mili
mis.nad
kak long





Friday, August 21, 2009

ahlan wasalan ya ramadhan


bulan ramadhan menjelang tiba..
seronoknya!nak puasa!!
tapi,
so,sad 1st ramadhan tak dpt nak puasa..
apa nak buat.

alhamdulliah..
hutang puasa aku dh langsaikan..
tak sabar rasanya..

nak pergi solat terawih!
nak puasa!
nak serbu bazar ramadhan!
nak main bunga api!
mencari malam lailatuqadar!


wah!!
itulah nikmat ramadhan!
bulan ramadhan adlh bulan yg ditunggu-tunggu
0le,semua umat islam..

pada tahun ni aku bertekad.
untuk rajin pergi solat terawih..
kalau dulu,
asyik lompang je pergi solat terawih..
tahun ni aku mesti rajin solat terawih!!
biasakan diriku!

0ke lah..

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak
dan
selamat berpuasa

kpd:semua followers blooger kuh!


lela,
tetibe meroyan nak tnggu syawal pulak!
ahahah..


let bygone be bygone

Dear lela,

maaf dh lama tak post apa dlm minggu ni..
aku busy dengan exam pertama kuh!
ahhah..
tak tahu nak ckp ape?teruk kebenar!
shit!
&*#@$%
aku mrh sgt kt diri aku!
sbb tak leyh jwb exam dgn baik!!
tak thu apa salahnya..
tak tahu mana silapnya..

mls nak cerita pasal exam ni..
sbb aku mmg tak puas hati!


st0p..


aku tak suka lah org yang sibuk2 je
nak check kertas exam..
aku tak suka lah!
macam nak menunjuk pulak!
entahla..
tak tahu knp..wktu exam hri tu..
mmg sakit aty dlm pulak!
tgk de sorang kwn aku ni..
sibuk2 je nak check paper exam..
perlu ke?
sume tue?

aku tak penah practic kn sume tu,
so,bila aku tgk org wt cm tue!
aku ngumpat dlm lah!
sakit aty!


bagi aku tak perlu lah sume tu..
just,fokus pd next paper sudah lah..
let bygone be bygone..
tak yah sibuk2 nak check balik paper exam tue..
tapi,bila semua pper exam dh habis djawab,
ko nak check pper tu dpn aku pn aku tak kesah 0ke!
annoying gler!
aku just nyampah dgn pelakuan itu!
0ke!


lela,
s0ry..itulah aku!

Thursday, August 13, 2009

here in my h0me~ malaysian

Dear leyla,


Dari kiri:mimie,piqah,l0leyla n pnutz!


Semalam di sekolah,aku sertai pertandingan lagu patriotik.
act,pertandingan tu wajib utk pelajar lower six.
kelas yg tak sertai pertandingan tu akan didenda,
0leh kerna..kteorg pn tak nak kena denda trpaksalah sertai jugak..
tp,dlm aty.aku rasa cikgu ni nak gertak je kalau dak lower six tak j0in..
ahahaha..
ape2 lah..



Realitinya,memang best gle semalam!!
kteorg nyanyi2..mana tak nyer berlatih nyanyi lagu tu sehari je..
kteorg nyanyi lagu "standing in the eyes"
mula2 cadang nak nyanyi lagu medley - gabung 2 lagu..
tapi,nak buat cm ne dah sehari jea berlatih..
lagi pn kekangan masa lah kan..
s0,decide nyanyi satu lagu je..



But,bila ingat balik abt semalam kelakar pn ada..
mana tak nya.
time nak nyanyi,lagu tak kluar la pulak..mic tu tak leyh pasang kt laptop ni..
budak tu,kata sound tak leyh detect!
aduhhh..
memang shit la!
dah perfect dh,aku ni dh carikan lagu minus one dh..
tgk2 tak dpt pasang..



Yang paling shit,
dh siap2 dh kteorg pamer muka kat atas pentas time turn kteog..
lagu lak tak leyh pasang!
apelah!!!

dh lah ramai org kat dewan tu,d0k tunggu bila kteorg nak start nyanyi..
dh siap dh line up kat atas pentas..
kteorg dh sedia dh nak nyanyi..
bila,lagu tak dpt pasang...
terpaksa lah kteorg keluar pentas bagi giliran kump lain pulak..
sementara masalah sound tu 0key,,
tapi,tak oke 0ke pn!


Malu gle..dak2 ni pandang je pesal lah kteorg tak start2 nyanyi lagi..
ahaha..
kelakar pn ada..


bia lah..
st0p..


Result nya,Kteorg tak menang pn..
tak pe lah..
kteorg hepy je!!

hehhehe...


Lupa,nak cter!tetibe aku bpk ad0re ngn
zul budak kelas najihah..
sedap gle sore dia..
bila dia nyanyi lagu"satu suara"

wawawwawaahhhhhhhhh...
bermula simpton gedix aku..
ahahaha..







C0nclusion,persembahan yg paling best bagi aku
kelas 6 najihah:"satu suara"
kelas 6 mukriz:"here in my h0me"


n aku sempat snap bbrapa pitcure:
tadaaa!!




gedix kejap*lawa tak riben merah yg kteorg pakai?
with:vidiya!





salah satu prsembahan!





here in my h0me!
i l0ve malaysian!!!

.....................
enj0y!

Monday, August 10, 2009

Yiruma songs & Aku?

Dear Leyla,



Yiruma,
komposer dari korean yang amat b
erbakat..
lagu2 nya amat indah!
lagu2 nya,membuatkan aku kembali menilai diri..
mengenal kembali siapa aku..
indah sangat lagu dia..
aku suka lagu "kiss the Rain"

amat menyentuh perasaan aku,rasa nak menangis dengar lagu ni..
kerna,
banyak yang terjadi antara aku dan dia..
kenapa dia seolah-olah tak mengendahkan aku..dia diam seribu bahasa,
siapa aku pada dia?
entahlah,mungkin aku tak layak
untuknya..

aku mesti kuat!Dia bukan segala-galanya bagiku..





lagu2 Yiruma memang sedap..
Plus,aku ni mudah bosan lagu tetap je
a dengar satu lagu..
tapi,
lagu dia dengar 2,3x pon best sangat!
layan je perasaan ni dengar lagu sebegitu..
lagu yang best lagu-"River Flows in You"
-"May 27[lagu ni utk wife dia]
-"wait there"
-"l0ve"


banyak lagi lah!lagu yang best-best.
kalau nak tahu lebih ni website: Yiruma
http://yiruma.com

kacak pulak 0rgnya,
nanti nak cari husband pandai main piano lah!
*berangan lebih

Enj0y,
dengar lagu..



Leyla,
Hari ni aku tak pergi skolah
mesti bnyk assignment kn?
padan muka aku!

dah,dah,cukup!shut up! damn it
!
.......................................

credit to:Diebah