Wednesday, October 14, 2009

penat datang bergolek!

hari ni di sekolah ader hari kantin pelajar pre-U! kelas aku jual sandwich..seharian di gerai membuatkan kaki ku,fikiran serta tubuh badan ku bagai dihempap batu konkrit..aku penat sangat hari ni!kepenatan yang membuatkan aku ingin berblooging..cara menghilangkan rasa penat melampau ialah berblooging!hehehe..
Mengenai gerai jualan kelas aku,aku ditugaskan untuk membawa peralatan dapur,pagi2 masa nak pegi sekolah jea..aku sibok kat dapur terhegeh-hegeh nak cari barang,mlm tak nak cari. ad0ai..dtg skola jea..aku terus pegi hantar brg kat kelas n then trun kat open hall.
aku ditugaskan menjaga bahagian decoration stall..so, aku tak take part dlm hal menyediakan sandwich..fine lah,,sebab aku pn tak reti nak buat sandwich ni..
keje aku just tolong jeeda colour gambar org yang telah jeeda sediakan..
tapi,
aku rasa dah tersasar dari pengkhususan kerja..aku take part jugak dlm hal jual-jual ni
tue yang penat melampau!dh habis buat keje..aku and fara jalan-jalan mencari makanan
tapi,makanan yang gerai lain jual dah habis.cepat gler diorang habis jual..aku nie kempunan nak makan spegethi,baru jea berangan nak makan spegethi..tgk2 dah habis!hampeh betol..
diorang ni tak tahu nak tinggal seket untuk aku ker?ahaha..
last2,aku ngn fara mampu beli keropok lekor,rojak and roti canai jea..
yang keropok lekor tue pn aku nak termuntah makan!hish*,aku tak suke!sebab head boy tue yang goreng keropok lekor tue!menyampah jea..
fara lagilah!tak makan langsung keropok tue..kalau aku tahu sape yang goreng keropok tue!
taknak aku ngn fara makan..plezz!!menyampah jea!
in the end of the day!habis jea dari jual2..sumer dak kelas aku terletok kat atas meja
masing-masing kerna kepenatan yang amat!
aku dapat tahu,total untung jualan kiteorg adalah RM 150!!
dapatlah pulang modal!hehehe..
fund class in RM 75.50..Okeylah tue,sekurang-kurang nyer dapat jugak buat
majlis akhir tahun class...
balik jea dari rumah,aku mandi and katil dan bantal terus memanggil aku!
no pictures!
:+
leyla

1 comment:

Miss NadNod said...

seronok sangat sampai x de pic ke? ;D