Tuesday, May 26, 2009

nasihat akak!

hari ini kat sekolah memanglah memenatkan..td masa miss kong mengajar..saya curi-curi tidur..entahlah,tak tahu kenapa..mcm mengantok + penat sangat hari ini..tadi gah kan juga mata ini supaya celik!..subjek last skali td..MUET!tetiba rasa gerun pulak nak ambk muet..saya bukanlah pandai sgt english ney..english spm pon dpt[5c]bukan nya pandai nak speak english betol2..klu gne broken english tue slalu laa..[poyo jea]..hehe,tapi..kena ambk jugaklah nabielah!klu tak mana pass nak msuk u!aduh

Masa balik dari sekolah,trsempak dgn kak atiqah[ex-redza]akak tiqah upper six..borak-borak dgn kak tiqah tanya pasal skolah stad ney..and then pasal cikgu-cikgu di stad..tanya pasal mcm mana form six ney,okey ke tak?kak tiqah kata pada saya

:"klu btol-btol nak msuk form six,nabielah kena benar-benar rajin...and kena study smart.."
:"kena brmula dari lower six lagi..memang kena rajin tanya cikgu"
:"nabilah,kena pandai pilih kawan!klu dpt kawan yang main-main baik tinggalkan..jgn ikut kawan,cari kawan yang benar-benar membantu"
:"klu tak faham,tanya cikgu cepat-cepat...dan tak boleh terleka..klu tak mmg tak dpt lah nak faham subjek tue"

terima kasih kak tiQah beri saya nasihat dan panduan..masa form six ney!eyaa!!saya memang tak boleh terleka!saya kena berusaha sehabis mungkin!study smart nabielah!!!saya yakin boleh lakukan!!!

4 comments:

~ulfa~ said...

hype!!
all the best in your study!!!
hihihi..

serenity said...

thanks ukhti!

Shlyn said...

yeah , all the best ! =)

serenity said...

yeah!all the best!